Archive for 'Klokken Merken'

De Industrial

De Industrial
De Industrial detail
De afgebeelde klok is vanaf de de jaren dertig tot eind jaren zestig van de vorige eeuw bepalend geweest voor het straat beeld in Amsterdam.

Het toen nog niet zo drukke stadsleven werd door deze zogenaamde G.E.B. klok in toom gehouden en zorgde ervoor dat men op tijd op school of kantoor kwam.

G.E.B. stond voor het toenmalige Gemeentelijk Energie Bedrijf die verantwoordelijk was voor al het elektrische straatmeubilair in de stad.

Ik heb me door deze klok uit mijn jeugd laten inspireren en heb hem in een eigentijds jasje gestoken.

Door de duidelijke industriele uitstraling, die in de jaren 20/30 zo gewoon was, heb ik hem ‘Industrial’ genoemd.

Jack Weisselberger, eigenaar en ontwerper van TimelessTimeDesign klokken. U kunt deze klokken vinden bij het klokkenpaleis.

De Industrial

Zoals het klokje thuis tikt,..

Klokken die tikken, de een vindt het gezellig een klok die op de achtergrond tikt en heeft er het liefst een die elk uur slaat of fluit, zoals de klokken met zangvogels.
Maar er zijn ook mensen die een tikkende klok als irritant ervaren.
Producenten van klokken hebben hier maar weinig aandacht voor, want bijna alle analoge klokken kun je horen tikken, de ene duidelijk elke seconde, de andere heel zacht. Digitale klokken hoor je niet tikken, maar die zijn vaak geen sieraad voor de woonkamer en een klok is al lang niet meer alleen bedoeld om alleen de tijd aan te geven. Een klok moet passen bij de interieurstijl van uw woning en is vaak heel decoratief. Hierin is er keuze te over in alle kleuren en maten.
Klokken die niet hoorbaar tikken zijn er maar enkele, AMS heeft de  AMS 9323,
9322 en de 9324 in de collectie, met een slepende seconde wijzer die over de wijzerplaat vloeit. Mondaine heeft ook een klok in de collectie die niet tikt, de Mondaine large.

Helene

Karlsson klokken

Karlsson klokken

Een gedegen Nederlands klokken merk. Karlsson staat bekend om zijn goede kwaliteit en uitzonderlijke designs. Karlsson brengt 2x per jaar een nieuwe collectie klokken uit.  De collectie is op te splitsen in 2 categorieën.  De klassieke klokken met hun standaard vorm en kleuren zoals zwart, wit en zilver. Deze klokken komen vooral tot hun recht in kantoor en zakelijke omgeving. Daarnaast zijn er de design en trendy klokken van Karlsson. Door hun kleuren en vormen zijn deze klokken echte trendsetters voor moderne interieurs. De complete collectie Karlsson klokken, inclusief de nieuwe modellen kunt u vinden bij het Klokkenpaleis.

Ben benieuwd wat u vindt van deze collectie klokken.

Back to top