Archive for 'Klokken ontwerpen'

Zomerklokken

Omdat de zon ons zo midden in de zomer regelmatig in de steek laat en het buiten regent, hebben we in onze showroom een zonnige klok opgehangen de TTD Aluminium Sun 60. Deze wandklok is gemaakt van geanodiseerd aluminium. Kleur echt en kras bestendig. De zonnestralen zijn opengewerkt waardoor deze de kleur van de muur aannemen. Diameter 60 cm. Ontworpen door:
TimelessTimeDesign. De klok hangt bij ons op een Taupe kleurige muur, niet echt een lichte kleur, maar wel een stijlvol geheel. Op bv een gele muur zal deze klok er nog zonniger uit zien.

De Diamanti & Domeniconi Meridiana 369 oranje, gevlamd. Laat meteen de zon op je muur schijnen. Deze klok is van metaal en glas en heeft een diameter van 35 cm.
Diamanti & Domenconi Meridiana 369 oranje

Hoe ontstaat een klok

Klokken, zij maken al ruim 25 jaar een deel uit van mijn leven.

Toen ik in 1985 mijn eerste klok ontwierp kon ik niet bevroeden dat ik in 2010 nog steeds bezig ben met het bedenken van klokken.

Hoe bedenk je een klok, waar haal je de inspiratie vandaan, waar moet een klok aan voldoen, dit zijn allemaal vragen waar ik dagelijks mee te maken heb, of ik wil of niet.

Je loopt over straat, je bladert door een folder of tijdschrift, je kijkt naar de televisie en dan opeens wordt je gepakt door een kleur, een vorm of beide en dan is het zaadje geplant.

Meestal ben ik er mezelf niet eens bewust van, dat komt later als het idee wortel schiet en het plaatje wat zich in mijn hoofd heeft genesteld steeds meer vorm krijgt tot het opeens als een foto op mijn netvlies staat; zo moet het worden.

Dan ga ik meestal een model van papier of karton maken of een schetsje met de kleuren, maar een model op schaal of ware grote vind ik  in eerste instantie prettiger omdat het dan tastbaar  wordt, de kleuren werk ik uit op papier met stiften verf of gewone kleurpotloden.

Als het helemaal is geworden zoals ik het in mijn hoofd had, met de juiste cijfers, wijzers, kleuren en het, bij het ontwerp, best passende materiaal zoals hout, staal, aluminium, glas etc.

Dan ga ik een echt prototype maken, maar dat betekend nog niet dat dit dan definitief is want er moeten meestal aanpassingen worden gedaan omdat er productietechnisch  altijd dingen niet zo kunnen als ik wil.

Maar daar wordt altijd wel een oplossing voor gevonden, vroeger schoot ik daar altijd van in de stress maar tegenwoordig weet ik dat de meeste mensen die kleine details, waar ik me druk over maak, niet eens zien.

Jack Weisselberger, ontwerper van klokken

Jack Weisselberger, eigenaar en ontwerper van TimelessTimeDesign klokken. U kunt deze klokken vinden bij het klokkenpaleis.

Back to top